Trouwen in Las Vegas

Trouwen in Las Vegas

Er zijn vele trends voor trouwen in het buitenland. Zo is in het huwelijk treden op Sicilië al jaren hot maar ook Trouwen las vegas is geliefd. En dat is echt niet alleen voor filmsterren weggelegd. Wat komt er allemaal kijken als je als Nederlands koppel wilt trouwen in Las Vegas? Er zijn wedding chappels in overvloed maar je moet voordat je in het huwelijksbootje in Nevada stapt nog wel het een en ander van tevoren regelen. En ter plaatse is de nodige actie vereist. Een beknopt overzicht.

Hebben jullie elkaar gevonden en heb je besloten je relatie te bekronen met een huwelijk dan is Las Vegas een onvergetelijke locatie. Wat je thuis in Nederland wel eerst moet regelen zijn de paspoorten voor beiden. Vervolgens een internationale geboorteakte van ieder. Ook moet je in de Verenigde Staten een bewijs van ieders trouwbevoegdheid kunnen overleggen en tot lot is een uittreksel uit het geboorteregister van beide partners vereist.

Het Marriage License Bureau


Nabij de wereldberoemde Strip – waar overigens velerlei bruidswinkels zijn – bevindt zich aan de Clark Avenue nummer 201 het Marriage License Bureau alwaar je voor 55 dollar een vergunning om te trouwen moet aanschaffen. Telefonisch een afspraak maken verdient de voorkeur. Je paspoort moet wel aantonen dat je ouder dan achttien bent. Daarna kun je op zoek naar een van de vele wedding chappels. Vergelijk de prijzen goed want er bestaan grote onderlinge verschillen. Een en ander hangt natuurlijk ook van je wensen af: wil je snel, sober en goedkoop trouwen of ga je voor het volle pakket met ceremoniemeester, bloemen, foto’s en een limousine? Tegenwoordig is Trouwen las vegas niet meer ’s nachts mogelijk.

Terug in Nederland


Na een hopelijk schitterende bruiloft in Las Vegas moet je na thuiskomt in Nederland ook nog wat handelingen verrichten om je trouwpartij rechtsgeldig te laten zijn. Zo moet je het huwelijk laten legaliseren door een kopie van je marriage license met een betalingsbewijs van tien dollar opsturen naar het adres dat achterop je marriage license staat vermeld. Je krijgt vervolgens vanuit Las Vegas een zogenaamde certified copy toegestuurd met een stempel en een bezegeling van de staat Nevada. Met dit document kun je in Nederland bij de burgerlijke stand van je woonplaats je huwelijk laten registreren. Er zijn gemeentes die een extra apostille – een extra verificatie van het feit dat je werkelijk voor de wet getrouwd bent – eisen; die is in de VS voor ongeveer 75 dollar verkrijgbaar. De dsbetreffende gemeente kan je daar het nodige over vertellen.

Alles uit handen geven


Er zijn via internet volop trouwarrangementen te boeken maar daar hangt vanzelfsprekend een prijskaartje aan. Zo is er een Elvis Wedding in de bekende Graceland Wedding Chappel te boeken met alles erop en eraan. Ook zijn er diverse hotels op de Strip die een complete bruiloft kunnen verzorgen, dus inclusief huwelijksvoltrekking, feest en overnachting voor het bruidspaar en de genodigden. In zo’n geval moet je wel flink in de buidel tasten.

In eigen hand


Heel romantisch en leuk om te regelen is dat je je hele huwelijksdag zelf inricht. Je reist met een goedkoop ticket naar de VS, je boekt zelf je wedding chappel of een van de vele little chappels. De prijzen hiervoor beginnen bij zo’n vijftig dollar. Kost wat meer moeite maar het bespaart geld en het uitzoeken van alles biedt potentiële huwelijkspartners vaak veel genoegen. Want het geeft veel voldoening om zo’n ingrijpende gebeurtenis helemaal zelf georganiseerd te hebben, nietwaar?

Kortom, trouwen in Las Vegas is een aantrekkelijk alternatief voor het plaatselijke gemeentehuis en het hoeft beslist geen fortuin te kosten.

Copyright © 2018 Las Vegas Tickets