Hoover Dam Tours

Hoover Dam

De Hoover Dam is het fenomenale monument dat met haar 3,33 miljoen m3 aan beton getuigt van het bijzondere kunnen van de mensheid. Met een hoogte van ruim 220 meter is het de op één na grootste dam van de Verenigde Staten. Gebouwd in minder dan 5 jaar tijdens de Grote Depressie met absolute mankracht onder bijzonder ongunstige omstandigheden. Gelegen in de majestueuze Colorado River op de grens van Nevada en Arizona – op nog geen 50 km afstand van Las Vegas. Niet alleen staat de Hoover Dam bekend als een knap staaltje bouwkunde, de betonnen boogdam is daarnaast een pronkstuk van Art Deco. Kortom: je moet de Hoover Dam een keer gezien hebben. Dan nog niet eens te spreken over het achter de dam gelegen Lake Mead. Of de Mike O’Callaghan-Pat Tillman Memorial Bridge, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de Hoover Dam.

Hoover Dam Bezoeken?

Zoals gezegd, absoluut de moeite waard om een bezoek naar de Hoover Dam toe te voegen aan je trip naar Las Vegas. Er zijn diverse mogelijkheden om deze indrukwekkende dam te bezichtigen. De afstand van Las Vegas naar Hoover Dam bedraagt slechts 48 kilometer, dus je bent niet langer dan 30-40 minuten onderweg. De Hoover Dam bezoeken met eigen vervoer is erg eenvoudig, de dam is goed te bereiken en er is voldoende parkeergelegenheid. Daarnaast worden er vele bus tours vanuit Las Vegas georganiseerd. Onderaan de pagina vind je een overzicht van alle tours waarvan Hoover Dam een deel uitmaakt.

Als je liever op eigen initiatief naar de Hoover Dam wil, dan kun je hier online tickets boeken om de dam van binnen te bekijken. Tickets zijn ook bij de dam zelf verkrijgbaar.

Film over Hoover Dam

Hoover Dam Tours:

Copyright © 2018 Las Vegas Tickets